Afet ve Acil Durum Eğitim ve Tatbikatı

Afetlerde risk azaltımı; afet yönetimi, afetlere hazırlık gibi disiplinleri içinde barındırmakta ve sürdürülebilir gelişmenin önemli bir parçasını oluşturmaktadır. Bu gelişmenin sürdürülmesi afet risklerinin azaltılması ile mümkündür.

Geleceğimizi şekillendirecek olan çocuklarımızı bu alanda bilinçlendirmek amacıyla 01-07 Mart "Deprem Haftası"nda, okul/bina tahliye tatbikatı yapıldı. Tatbikatta personel ve öğrencilere can ve mal kaybının en aza indirilmesi için alınan/alınacak tedbirler ile deprem ve yangın konularında eğitim verildi. Eğitimler için buraya tıklayınız.

Okul ve kurumların "Afete Hazırlık" konusunda farkındalıklarının ve bilgi düzeylerinin arttırılması amacıyla 7 Mart 2024 tarihinde saat 10.10' da ilçemiz genelindeki tüm okullarda eş zamanlı olarak gerçekleştirilen "Deprem Tahliye Tatbikatı" okulumuzda da uygulandı.

20-03-2024

Yayın: 20.03.2024 - Güncelleme: 20.03.2024 15:16 - Görüntülenme: 125